Započinju intervjui zbog ubistva Xhemajli Mustafe

Ubistvo Xhemajli Mustafe izgleda da će se uskoro objelodaniti. EULEX je intervjuisao suprugu bivšeg dužnosnika LDK-a i osobe koje su osumnjičene u ovom slučaju. Neslužbeno, iz Evropske misije za vladavinu prava potvrđuju da jedan poslanik i jedan policijski dužnosnik su glavni osumnjičeni. Istražitelji EULEX-a su započeli da ispituju nekoliko osoba u vezi sa ubistvom Xhemajli Mustafe.

Izvori lista "Express" su potvrdili da su do sada već intervjuisali nekoliko osoba u vezi sa ubistvom bivšeg savjetnika pokojnog predsjednika Ibrahima Rugove.

"Da, nekoliko osoba je intevjuisano, ali i osobe za koje se sumnja da su umiješani u njegovo ubistvo", rekao je izvor lista pod uslovom da mu se ne spominje ime.

Osim njih ranije je na ispitivanje privedena i Bahrije Mustafa, supruga Xhemajli Mustafe.

Kćerka Xhemajli Mustafe, Beriana je potvrdila da je Specijalno tužilaštvo EULEX-a ranije pozvalo na razgovor njenu majku.

"Tužilaštvo je pozvalo na razgovor moju majku, ali od tada mi nemamo nikakvu informaciju od EULEX-a", rekla je kćerka Xhemajli Mustafe, piše list Express.

Dobro informisani izvor lista je rekao da EULEX sada posjeduje nekoliko imena za koje se sumnja da su umiješana u ubistvo.

"Jedan od njih je i sadašnji poslanik u Skupštini Kosova. Jedan je također visoki dužnosnik u Policiji Kosova. Ali nije isključena mogućnost da ima još osumnjičenih uključenih u ovo ubistvo sa političkom pozadinom", rekao je izvor lista.