Kavaljer na djelu

Opština Prizren je svojim radnicima kupila hranu u iznosu od oko 44 hiljada eura za Novu godinu u kompaniji "Ben-af" bez prethodnog objavljivanja tendera. Svaki zaposlenik u administraciji i skupštini Prizrena dobio je proizvode u vrijednosti od 100 eura. Nakon skoro mjesec dana, kako bi opravdala troškove, opština je objavila tender i odabrala istu kompaniju za pobjednika.

Od predsjednika do čistača troškove za novu godinu kupili su od novca iz budžeta. Neposredno prije praznika, Opština Prizren je podijelila svim svojim radnicima po kupon u iznosu od 100 eura, sa kojim se mogu snabdjeti prehrambenim proizvodima u supermarketu kompanije "Ben-af" u Prizrenu.

Ovakvim kuponima su snabdeveni i svi članovi skupštine, bez razlike na partiju, i u totalu su povećani troškovi državne kase u iznosu od blizu 44 hiljada eura.

O ovoj odluci, dužnosnici bliski ovim dešavanjima izjavili su da je apsolutna većina skupštine Prizren glasala za. Nije bila predviđena neka specijalna procedura za dodjelu ovih sredstava.

Ali, gotovo nakon mjesec dana poslije praznika, opština je objavila tender i izabrala kompaniju koja će snabdjevati članove skupštine i službenike civilne administracije prehrambenim proizvodima.

Izabrana je kompanija "Ben-af" kod koje su ujedno korišćeni i oni kuponi koji su bili izdati od strane opštine.

List "Express" je pokušao da kontaktira vlasnike ove kompanije, ali su svi kontakti bili uzaludni.

Da je posao bio završen prije nego što je objavljen tender potvrdio je i sam predjednik opštine, Ramadan Muja.

"Ova sredstva su dodijeljena radnicima za novu godinu, kao stimulacija, finasijska podrška, uzevši u obzir da civilni službenici imaju niska primanja. Nismo grešili prilikom dodjele ovih sredstava", naglašava Muja.