"Organizacija" izašla u javnost

14:20 (DOPUNJENO) "Izdajnici zaslužuju metak" - Avni Rrustemi, ovo je poruka postavljena na zidovima Ministarstva kulture, omladine i sporta na Trgu "Nëna Tereza" (Majka Tereza) u Prištini.

Poruka je napisana od strane nepoznatih osoba, koji sebe nazivaju organizacijom ili grupom "Nezadovoljni". Ova organizacija ili grupa, putem elektronske pošte poslate medijima je preuzela odgovornost za spaljivanje tri službena vozila sinoć u Prištini.

Policija Kosova je obezbjedila mjesto čekajući dolazaka eksperata kriminologije da uzmu otiske. Ujedno policija istražuje sva tri sinoćnja slučaja u Prištini, gdje su meta bila službena vozila Vlade Kosova.

12:48 Jedna organizacija ili grupa, koja je sebe identifikovala kao "Nezadovoljni" putem elektronske pošte, koja je došla na adresu redakcije lista "Koha Ditore", preuzela je odgovornost za paljenje tri službena vozila u nekoliko ulica u Prištini.

U saopštenju, koju je list objavio bez ikakvih jezičkih ispravki stoji: "sinoć u 11:45 zapalili smo 3 vozila Vlade meta napada nisu bili ministri nego Vlada Kosova vozila sa 3z su napadnuta zbog nje. poruku napada ćete naći u jednoj paroli koja je napisana na ministarstvu kulture (na zidu) izdajnici vlade djele sjever i mi smo protiv i razočarani".

(Albanska verzija: "mbram ne ora 11:45 i kemi kall 3 kerre te qeveris caku i sulmit nuk u kan naj ministri por qeverija e kosoves kerret me 3z jan sulmu per qita. mesazhin e sulmit e gjani ne nje paroll qi u shkru te minisrija e kultures (nmuri) tradhtart e qeveris po e dhajn veriun na jemi kunder dhe t'mllefosun".)

Odgovarajući na medijsku zainteresovanost oko grupe "Nezadovoljni" koja je preuzela odgovornost za čin eksplozije tri službena vozila u glavnom gradu, Agron Borovci, glasnogovornik Policije Kosova za region Prištine, je jedino rekao da policija radi na rasvjetljavanju motiva i okolnosti ovog slučaja.