Podnijeta sudska prijava

Osim državnog univerziteta gdje je upisana treća generacija studenata, u Prizrenu funkcioniše još nekoliko privatnih univerziteta čiji su vlasnici državljani Kosova.

Prije tri godine pompezno je otvoren Internacionalni univerzitet iz Struge, a tom prilikom lično je prisutvovao i predsjednik opštine dr. Ramadan Muja. Nakon godinu dana, sa obrazloženjem da nema licencu, međutim, ovaj univerzitet koji je bio smješten u jednoj zgradi naspram takozvanog novog Doma zdravlja, nije nastavio sa radom. Šta je bilo sa studentima, koji su za godinu dana platili po 1900 eura, nije poznato.
Oktobra prošle godine, bez licence za rad, počeo je sa radom Pravni fakultet u Prizrenu gdje je upisano sto studenata iz Republike Turske. U ovoj ustanovi bilo je zaposleno i 13 Prizrenaca, među njima i Bashkim Hisari koji je ovih dana podnio sudsku prijavu protiv Yalcina Kocaka, vlasnika ovog univerziteta, kako bi, kako naglašava, obezbjedio poštovanje zakona Republike Kosova, zaštitio prava studenata i spriječio dalje zloupotrebe i prevare, koje mogu imati štetne posljedice na veoma dobre odnose između Turske i Kosova.