Novi incidenti u Mitrovici

Nepoznate osobe pretukle su u sjevernom dijelu Mitrovice dva kosovska Albanca, koji su zadobili teške tjelesne povrede, izjavio je portparol policije Besim Hoti. Nedugo zatim, bačena je bomba na jedan srpski restoran u tom gradu.

Regionalni portparol Policije Kosova je rekao da su Albanci pretučeni oko 18.30 u naselju Tri solitera, u sjevernom dijelu Mitrovice, kada je više osoba nasrnulo na njih.

Žrtve, jedan 25 godina drugi 24 godine, su bile bez ikakvog motiva i razloga fizički napadnute od jedne grupe od najmanje 8-9 osoba, dok su oni šetali ulicom u društvu dvije djevojke.

Isti su kasnije prebačeni u hitnu službu na sjeveru Mitrovice, od povreda zadobijenih najviše u predjelu glave.

On je kazao da se ne znaju motivi za napad i da su istragu povodom tog slučaja pokrenuli pripadnici kosovske policije iz Policijske stanice u sjevernom dijelu Mitrovice.

Naselje Tri solitera, gdje se dogodio incident, jedno je od predgrađa sjevernog dijela grada u kojem pored Srba žive i kosovski Albanci.

Tu nije bio kraj incidentima. Nešto prije ponoći, nepoznate osobe bacile su eksplozivnu napravu na srpski restoran "Tiha noć" u sjevernom dijelu Mitrovice, od koje niko nije povređen, ali je pričinjena materijalna šteta.

Vlasnik objekta je kosovski Srbin, koji s porodicom živi u stanu iznad restorana, a u trenutku napada u kafani nije bilo gostiju, tako da nije niko stradao.

Restoran se nalazi u multietničkom naselju Bošnjačka mahala.

Na restoranu su polupana staklena vrata i prozori, a građani koji žive u neposrednoj blizini izašli su na ulice. Eksplozija je bila jaka i čula se u širem dijelu grada.

Na licu mjesta se nalaze i pripadnici kosovske policijske službe koji obavljaju uviđaj.