Presuda u slučaju teškog ubistva

Mješovito sudsko vijeće, sastavljeno od jednog EULEX-ovog sudije i jednog lokalnog sudije, pod predsjedavanjem od strane EULEX-ovog sudije u Okružnom sudu u Prizrenu, osudilo je Emina Krasniqija na kaznu zatvora u trajanju od 23 godine, za krivična djela teškog ubistva i nanošenja teških tjelesnih povreda.

U saopštenju koje je našoj redakciji stiglo iz EULEX-a stoji da je Durim Krasniqi oslobođen je optužbe za krivično djelo teškog ubistva, ali je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od godinu dana za krivično djelo nezakonitog vlasništva, kontrole, posjedovanja ili upotrebe oružja.

Berat Krasniqi osuđen je na zbirnu kaznu zatvora u trajanju od sedam godina i pet mjeseci za dvije tačke optužnice – nanošenje teških tjelesnih povreda i jednu tačku optužnice – nezakonito vlasništvo, kontrolu, posjedovanje ili upotrebu oružja.   

Astrit Krasniqi i Hazir Krasniqi osuđeni su na po dvije kazne zatvora za krivično djelo saučestvovanja u teškom ubistvu.  

Optuženi su okrivljeni u vezi sa ubistvom Skendera Limaja u selu Banja, opština Mališevo, januara 2011 godine. Drugi članovi porodice Limaj su takođe bili povređeni tokom incidenta.

Slučaj je krivično gonjen od strane lokalnog tužioca iz Kancelarije Specijalnog Tužioca Kosova, stoji na kraju saopštenja.