Izlaznost oko 43 posto

Na Kosovu su oko 19 časova zatvoreni birački centri na kojima su građani u nedjelju odlučivali o novom sazivu Skupštine. Ovogodišnje izbore obilježili su nešto niža izlaznost u odnosu na prethodna glasanja, te sporadične male nepravilnosti u nekim biračkim centrima. Upadljivo niska izlaznost zabilježena je u četiri opštine na sjeveru Kosova, u kojima živi većinom srpsko stanovništvo.

Do 19  časova na parlamentarne izbore na Kosovu izašlo je nešto više od 40 posto glasača, odnosno blizu 150.000 ljudi, saopštila je Centralna izborna komisija Kosova, no još uvijek se čekaju rezultati sa nekoliklo biračkih centara. 
Državno tužliaštvo Kosova i Policija Kosova saopštili su da tokom današnjeg dana nije zabilježen neki incident koji bi ugrozio izborni proces. Tužiteljica Laura Pula saopštila je da se tri osobe u Lipljanju ispituju, pod sumnjom da su nudili i uzimali mito, a u vezi ovog slučaju, traga se još za pet drugih lica. Još dva slična incidenta desila su se u opštini Mitrovica. Inače, tokom današnjeg izbornog procesa angažovano je 100 tužilaca.
S druge strane, koalicija NVO “Demokratija na djelu” uputila je poziv tužilaštvu da poduzme mjere u najmanje dva biračka centra u Skenderaju, a kako bi spriječili zloupotrebu glasačkih listića. Driton Selmanaj iz “Demokratije na djelu” je rekao da se pune glasačke kutije od strane neovlašćenih lica.
On je saopštio i da po hodnicima biračkih centara borave posmatrači političkih partija, “vršeći pritisak nad biračima kako i za koga da glasaju”. 
Posmatrači ove koalicije su takođe saopštili da je u 36 slučajeva primjećeno prisustvo propagandnog materijala političkih subjekata u blizini glasačkih centara (na razdaljini od 100 m). Takođe su prijavljeni slučajevi o boravku neovlašćenih osoba u biračkim centrima. 
Na sjeveru nije bilo nepravilnosti, ali je izlaznost bila niska.