Najniža izlaznost u opštini Dragaš

Centralna izborna komisija Kosova je saopštila da je do 11 sati na izbore izašlo oko 10 posto građana.

Najveća izlaznost je u opštini Mamuša  – 17,49 posto. U Prištini je glasalo 12 posto upisanih birača, u Kosovskoj Mitrovici 9,31, u Dečanima 9,17 posto.
Među opštinama sa visokom izlaznošću su i Lipljan (13 posto), Srbica (12,54 posto), Glogovac i Elez Han – blizu 12 posto. Najniža izlaznost u optini Dragaš 6,78 posto.
Predsjednica Kosova Atifete Jahjaga je nakon što je glasala pozvala sve građane da urade isto i odrede budućnost države.
„Ovi izbori dokazuju demokratizaciju i određuju nivo zrelosti naše sveobuhvatne države“, kazala je ona.  
Koalicija nevladinih organizacija "Demokratija na djelu", koja posmatra izbore, na prvoj konferenciji za novinare je saopštila nekoliko nepravilnosti koje su se desile u jutarnjima satima.
U Osnovnoj školi "Zenel Hajdini" u Prištini došlo je do svađe između članova komisije, pa je morala da interveniše Policija Kosova.
Posmatrači ove koalicije su takođe saopštili da je u 36 slučajeva primjećeno prisustvo propagandnog materijala političkih subjekata u blizini glasačkih centara (na razdaljini od 100 m).
Takođe su prijavljeni slučajevi o boravku neovlašćenih osoba u biračkim centrima. 
Tokom današnjeg izbornog procesa angažovano je 100 tužilaca.
Komandant Kfora, italijanski general Salvatore Farina izjavio je u severnoj  Mitrovici da Kfor garantuje sigurnost svim građanima na Kosovu i na dan izbora. Birališta su otvorena u sedam časova, a izborni materijal na sjeveru Kosova rano jutros dopremlili su predstavnici OEBS-a uz pratnju specijalnih pripadnika policije Eulexa.
Građani Prištine očekuju pozitivne promjene nakon izbora, ali ima i onih koji su skeptični.