Šerif Aga, zamjenik predsjedavajućeg opštine Dragaš

"Sada je momenat da taj ili te patriote se pokažu i dođu ovdje, organizuju nešto kao što mi organizujemo, da ih vidim kako bi rješavali probleme sa kojima se mi svakodnevno suočavamo."

Jedan od mlađih i perspektivnijih bošnjačkih političkih aktivista, posebno u regionu Gore, odnosno opštine Dragaš, svakako je Šerif Aga, funkcioner Demokratske stranke Vatan, koji je visoku stručnu spremu završio u Novom Pazaru te, samim tim, stekao veliki broj prijatelja iz Sandžaka koji u ovoj prilici i na ovoj funkciji koju obavlja, pomažu na svaki način te je on, po tom pitanju, vrlo angažovan da bi se stanje bošnjačke i goranske zajednice u Gori, koliko-toliko popravilo. 
Za naš web-portal, Aga, između ostalog, ističe: 
"Selam vašim čitaocima i hvala vam što se interesujete za stanje kod nas, u prelijepoj Gori. Momentalno smo ovih dana u velikoj gužvi jer nam dijaspora dolazi skoro svakoga dana, što nam je veoma drago, da bi posjetili svoje najrođenije i odmore par nedjelja u svom rodnom kraju, te bih im ovim putem poželio dobrodošlicu i prijatan boravak u svom kraju. Sama Gora, odnosno opština Dragaš je jedna specifična opština, jer je najjužnija opština na Kosovu, ali ne i najtužnija, po onoj narodnoj pjesmi, pa eto preko vašeg web-portala pozivam sve zainteresirane građane Kosova, regiona ili dijaspore da dođu i vide sve ono po čemu smo mi poznati širom svijeta, odnosno da vide tradiciju, kulturu, pjesmu, igru, narodna veselja i još mnogo toga u ljetnjim mjesecima. 
U posljednje vrijeme, iskreno rečeno, dešavala su se politička previranja zbog, po meni, nebitnih pitanja, gdje je neko htio da se pokaže velikim patriotom iz dijaspore. Sada je momenat da taj ili te patriote se pokažu i dođu ovdje, organizuju nešto kao što mi organizujemo, da ih vidim kako bi rješavali probleme sa kojima se mi svakodnevno suočavamo. Najbolje bi bilo da zajedničkim zalaganjem pokušamo riješiti te probleme, a ne da se prepucavamo preko društvenih mreža. Što se tiče izazova u našoj opštini oni su ogromni, ali su ti izazovi lako riješivi u našoj, kako rekoh, međusobnoj saradnji. U toku su, recimo, realizacije mnogobrojnih projekata, od onih kapitalnih do, nazovimo, običnih projekata, skoro u svim selima u Gori koji su, svakako, važni za opstanak, ali i razvoj naših sredina, odnosno svih nas koji živimo ovdje, u opštini Dragaš. 
Što se tiče infrastrukture u našoj opštini, ona je na visokom nivou u zadnjih nekoliko nedjelja jer otvaramo dva regionalna puta, dvije žile kucavice prema Republici Albaniji i Republici Makedoniji. Jedan je skoro otvoren, a na drugom teku završni radovi kako bi se i on pustio u promet, očekujemo otvaranje tokom godine, a koji će povezivati taj, nazovimo, donji region Gore sa gradom Kuksom i drugim gradovima južnije u Republici Albaniji. Znači, završetak putne komunikacije je pri kraju s obzirom da je vrijeme godišnjih odmora", istakao je potpredsjednik opštine Dragaš, Šerif Aga, visoki funkcioner Demokratske stranke Vatan, članice koalicije "Vakat". 
S obzirom da su mnoga sela u Gori prepuna ljudi iz bošnjačke i goranske zajednice koji su iz dijaspore došli da obiđu svoju rodbinu te na godišnje odmore, vjerujemo da će agilnim i uspješnim radom opštinskih funkcionera tokom ljeta, njihov odmor biti još prijatniji.