Sead Gorani, direktor i trener Škole fudbala

Omladinci škole fudbala "Winner" iz Prizrena ubjedljivo prvi na međunarodnom fudbalskom turniru u Bugarskoj, za mlađe kategorije.

Škola fudbala "Winner" iz Prizrena, koju već desetak punih godina sa uspjehom predvodi bivši fudbaler FK "Lirije" i mnogih balkanskih fudbalskih ekipa, Sead Gorani, postaje pravi hit među onima koji vole fudbal.
U "Winneru" trenira preko 200 mladih i talentiranih fudbalera svrstanih u nekoliko starosnih kategorija, koji svojim nastupima na turnirima u inostranstvu pobuđuje pažnju i mnogih evropskih fudbalskih stručnjaka. 
Upravo je prije nekoliko dana u Bugarskoj osvojen još jedan međunarodni turnir na kome su učestvovale mnoge fudbalske ekipe, pretežno iz zemalja istočne Evrope. 
Direktor i trener škole fudbala „Winner“ Sead Gorani za naš portal ističe da broj zainteresiranih omladinaca iz godine u godinu raste gdje se, po pravilu, među njima izdvoji po neki izuzetno talentirani fudbaler koji nastavlja svoju karijeru u lokalnom ili nekom međunarodnom fudbalskom klubu.
"Ta nas činjenica navodi da radimo što bolje, profesionalnije i organizovanije. Trenutno imamo pet starosnih kategorija, odnosno pet ekipa od kojih se njih tri takmiče u ovdašnjoj regionalnoj fudbalskoj ligi. To su, dakle, generacije 2000/2001, 2002/2003 te generacija 2004/2005 iz svih nacionalnih zajednica koje ovdje žive, dok  oni mlađi tj. popularni petlići i mlađi petlići igraju prijateljske utakmice. Potrebno je istaći da sve te fudbalere trenira nas pet fudbalskih trenera gdje svakoga dana imamo pet treninga sa, kako rekoh, ekipama različitih starosnih doba, gdje pokušavamo pratiti treninge svi zajedno jer se lakše uvide greške kada svi ti treneri prate treninge iz svog ugla što dovodi do boljih rezultata naše škole“, kaže Gorani i dodaje da uskoro počinje nova školska godina te da će se termini treninga uskladiti sa njihovim školskim obavezama. 
Gorani naglašava da su oni aktivni tokom čitavog ljeta, kada i učestvuju na mnogim fudbalskim turnirima.
"Na poznatom međunarodnom fudbalskom turniru u Bugarskoj drugu godinu zaredom uspješno nastupamo sa tri ekipe, odnosno tri generacije. Upravo je ekipa generacije 2005. osvojila prvo mjesto na turniru i to vrlo ubjedljivo. Savladali su sve svoje rivale i u grupi i u eliminacionoj fazi takmičenja vrlo ubjedljivo, sa velikom gol-razlikom, te bili apsolutni hit turnira. Na turniru je bilo mnogo poznatih fudbalskih imena, pretežno istočnoevropskih država poput Rumunije, Ukrajine, Češke, Poljske, Moldavije, domaćina Bugarske i mnogih drugih što je, samim tim, veliki uspjeh za nas i za prezentaciju kosovskog fudbala. 
Trener Gorani ističe da se radi o vrlo jakoj generaciji mladih fudbalera prizrenskog regiona i da se intenzivno radi sa njima.
"Ukoliko se neko od njih opredelio za nastavak karijere mislim da će imati šanse za dobru fudbalsku karijeru, što ne znači da ne pratimo i rad drugih ekipa u našoj školi. Mada ne volim isticati nekog posebnog, ovoga puta moram izdvojiti Diona Gallapenija koji je na tom turniru postigao čak 18 golova, dakako uz pomoć svih iz naše pobjedničke ekipe. Inače, taj međunarodni turnir trajao je sedam dana, a bili smo smješteni u gradu koji se nalazi između Burgasa i Varne, mjesto se zove Obzor a hotel je bio na deset metara od stadiona, a dvadesetak metara od plaže gdje su djeca mogla i trenirati ali i kupati se u moru. Vjerujem da će nas organizator pozvati na turnir i naredne godine jer, eto drugu godinu zaredom osvajamo prvo mjesto, prošle godine sa starijom generacijom“, kaže trener Gorani
On napominje da su upravo međunarodni turniri šansa da djeca uspiju u ovom sportu jer, kako je rekao, na nivou Kosova nemaju neku perspektivu. 
Mi im želimo još puno ovako uspješnih sportskih događaja na međunarodnoj fudbalskoj sceni kao i uspjeha u prezentaciji, ne sa prizrenskog već i kosovskog fudbala.