Džezair Murati: Moje povlačenje sa mjesta predsjednika stranke predstavlja lični čin i kao doprinos da se i neko drugi dokaže, da i neko drugi može da preuzme, kako odgovornost predsjednika partije tako i odgovornost nosioca liste. Ja sam objelodanio da se povlačim i sa mjesta predsjednika i sa čelnog mjesta liste ali da ostajem u rukovodstvu partije.

U pozdravnom govoru na Skupštini Demokratske stranke Bošnjaka ste najavili da se nećete kandidovati za predsjednika stranke. Čime ste se rukovodili donoseći ovakvu odluku?

Šta bi ste okarekterisali kao crnu tačku u vašem dugogodišnjem političkom radu, a šta bi ste posebno istakli kao pozitivno?

Koaliciji Vakat se priključio još jedan politički subjekat. Kakva su vaša predviđanja o ishodu na predstojećih prijevremenim parlamentarnim izborima na Kosovu?

Kako tumačite situaciju da je Vlada Hashima Thaçija praktično glasala sama protiv sebe i tako omogućila prijevremene parlamentarne izbore?

Gospodine Murati želimo vam puno uspjeha u vašem daljem radu i da vaš politički subjekt ostvari rezultate koje vi želite.

M. Balje / R. Kasi

{jcomments off}