Ruzhdi Rexha, kandidat za gradonačelnika “Koalicije za Prizren”.

KSU: Ukratko o programu vaše stranke.

Ruzhdi Rexha: Demokratski Savez Dardanije – ogranak u Przernu, svoj program zaniva na konkretnom planu za Prizen i to na ekonomskom razvoju, očuvanju kulturnog nasljeđa, očuvanju ambijentalnih vrijenosti, razvoju ljudskih resursa kao i
razvoju obrazovanja i zdravstva.

KSU:  Kako vidite Prizren danas, koja je vaša vizija Prizrena?

Ruzhdi Rexha: Prizren je danas grad koji se pretvara u urabnu džunglu, bez razvojnog plana, guši se u građevinama koje su u suprotnosti sa svim urbanističkim normama, bez ekonomskog razvoja, bez investicaija za očuvanje vrijednosti nasljeđa, ništa se ne preduzima u pravcu smanjenja nezaposlenosti i jednom neuspešnom rukovođenju u svim aspektima koristeći javne fondove u nepromišnjene investicije bez plana.
Prizeren pod rukovodstvom LDD i Koalicije za Prizren, vidim u fazi priprema da postane centar i glavni čvor svih regionalnih razvoja, jasno orijentisano i planirano otvaranje grada kao glavnog centra protoka ljudi i robe, ubrzani kulturni razvoj, razvoj turizma, obrazovanje kadrova s ciljem da sve ovo skupa utiče na ubrzani ekonomski razvoj grada. Prizren će biti primjer opštine pravednog i dobrog rukovođenja  sa jasnom vizijom perspektive za opštinu.

KSU: Koji su glavni problemi bošnjačke zajednice?

Ruzhdi Rexha: Glavni problemi bošnjačke zajednice su integracija, obrazovanje, nedostatak TV signala u mjestima gdje čine većinu, nazapošljenost i nedostatak infrastrukturnih investicija.

KSU: Kako će te riješiti te probleme?

Ruzhdi Rexha: Ponuda bošnjačkoj zajednici i drugim zajednicama da uzme dio koji joj pripada na svim nivoima lokalne vlasti  i isti tretman unutar “Koalicije za Prizren”. Putem zapošljavanja svih fakultetski diplomiranih ljudi, bio bi to podsticaj za ovu zajednicu da vidi svoj  interes u obrazovanju i u obrazovanju novih generacija.
Nedostatak signala RTK-a bi riješili postavljanjem predajnika za TV signal što bi dierktno uticalo i na predhodne teme, zato što bi ovo omogućlo zajednici da ima lakši pristup informacijama u vezi opštine ali i na republičkom nivou i takođe bi joj omogućilo lakši pristup jeziku većine.
Nezapošljenost i infrastrukturne investicije su problemi koje čemo tretirati perma programu za cjelokupnu opštinu sa pravednim i ozbiljnim pristupom.

KSU: Ko će glasati za vas?

Ruzhdi Rexha: Prvenstveno omladina i glasači koji se ne mire sa ovim stanjem, glasači koji sebe nalazi u programu i ponudi naše partije, zbog toga što dosadašnja vlast nije dala konkretno rješenje ekonomskog razvoja što je preduvjet za dobrobit građana.

KSU: Nešto o vašoj političkoj  konkurenciji.

Ruzhdi Rexha: Konkuretske partije koje učestvuju na ovim izborima svaka ponaosob predstavljaju konkurencju ali ne u istom pravcu, partije koje su partneri vladajuće koalicije rade jednu lošu političku performansu koja dierktno ili indirektno uslovljava glasače što zbog zasluga iz prošlosti što zbog budžetskih uslovljavanja što je nedemokratski i neprihvatljivo za ovo vrijeme.

KSU: Poruka građanima Prizerna.

Ruzhdi Rexha: Poruka LDD-a grđanima Prizrena je poziv da glasaju, zato što se jedino glasanjem na  demokratski način može doći do promjena. Takođe apelujem da vjeruju programima i timovima a ne utopijskim obećanjima ili obmanjivanjem ponovljenim lažima.

Katedra Slobodnog Uma