Slomit će vam srce

Video oca koji sa svojom terminalno bolesnom kćeri pleše posljedni ples prije negoli umre, slomit će vam srce, prenosi 24sata.hr.

Članovi benda, koji je prije svoje gaže posebno za porodicu izveo njihovu pjesmu 'Your Baloon Is Rising', jedva su suprezali suze gledajući ovaj prizor.

Kevin MekGvaer (McGuire) držao je u rukama svoju jednogodišnju kćer Majli (Millie) koja se rodila s teškim oštećenjima mozga zbog kojih ne može gutati, a pati i od drugih bolesti. Kada je rođena s oštećenjem 2015. godine, doktori su rekli kako neće preživjeti ni noć. No, mala hrabra Majli trebala bi uskoro napuniti dvije godine.

Ovaj ples posebno je značajan na Kevina i njegovu kćer jer, kako kaže, teško mu je zamisliti da neće jednog dana s njome plesati na maturi, vjenčanju i rođendanima. Pjesma koja svira u pozadini je upravo ona koju Kevin pjeva Majli kao uspavanku svake večeri.

- Moja supruga i ja znamo da će Majli uskoro preminuti, no to nas ne sprečava da stvaramo lijepe uspomene s njome - rekao je MekGvaer.

Majli često mora biti podvrgnuta terapetuskoj hipotermiji da se zaustave ostala oštećenja na mozgu. Nakon 72 sata malu jednogodišnjakinju doktori ponovno utople na tri dana. Doktori su već spomenuli MekGvaerima kako bi se Majli uskoro trebala vratiti u bolnicu i tamo biti na svakodnevnoj njezi. Ona trenutno prima morfij protiv boli, lijekove za opuštanje mišića, protiv refluksa i za iskašljavanje.

Osim Majli, MekGvaerovi imaju sina od 19 i kćer od 10 godina. Trenutna zadaća cijele oporodice je osigurati da Majli ima, iako kratak, lijep i ispunjen život te da njezine potrebe stave ispred svojih.