Prodaje medalju kako bi pomogao bolesnom djetetu

Iako nije osvojio zlatnu medalju, poljski atletičar Piotr Malachowski bez ikakve sumnje je najveći junak Olimpijskih igara u Rio de Janeiru.

Malachowski je osvojio srebro u bacanju diska, ali medalju neće zadržati. Odlučio ju je, naime, prodati kako bi pomogao prikupiti sredstva za liječenje dvogodišnjeg dječaka oboljelog od raka, piše Net.hr.

“Osvajanje olimpijske medalje za svakog je sportaša ispunjenje snova. Naravno, najveću vrijednost ima zlato. Napravio sam sve što sam mogao da ga osvojim, ali nažalost ovaj put nisam uspio. Međutim, sudbina mi je dala šansu da povećam vrijednost svoga srebra”, napisao je Malachowski na Facebooku.

Dodao je kako mu se obratila majka dvogodišnjeg Oleka koji boluje od retinoblastoma, rijetkog oblika raka oka. U Poljskoj ne postoji mogućnost za spas dječačića i jedina mu je šansa odlazak na liječenje u New York.

Malachowski je, stoga, odlučio staviti svoju medalju na aukciju, a sav prikupljeni novac ići će za liječenje malog Oleka.

“U Riju sam se borio za zlato. Danas vas sve pozivam da se zajedno borimo za nešto još vrednije, zdravlje ovog divnog dječaka”, dodao je veliki sportaš i čovjek Malachowski.