Tragedija u Restelici kod Dragaša u kojoj je uslijed snježne lavine život izgubilo 10 članova porodice Reka i koju je jedina preživjela petogodišnja djevojčica Amsera nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Saznavši za ovu tragediju Zenedin Kokora iz Monteroni D'Arbia, kod Siene u Italiji, rodom iz Restelice, organizovao je u svojoj školi akciju u kojoj je prikupljeno preko 1100 eura za malu Amseru.

Zenedin Kokora ima 18 godina i učenik je 4. godine veoma cijenjene škole "Itituto T. Sarrocchi" u Sieni u kojoj je i još desetak učenika, također rodom iz Restelice.

“Jako me je potresla ova tragedija koja se desila u mom rodnom selu i ovom akcijom želimo da damo svoj doprinos u ovom teškom trenutku, kako za malu Amseru tako i za ostale članove porodice Reka“, rekao je Zenedin za naš portal.

On se posebno zahvalio zamjeniku direktora profesoru Giorgio Venturiniju i direktorici Emanueli Pierguidi koji su mu pomogli da organizuje akciju i uplati sredstva na žiro-račun Amsere Reka, kao i svim profesorima i studentima koji su dali prilog i podržali ovu akciju.

Zenedin Kokora sa zamjenikom direktora Giorgiom Venturinijem

O humanitarnoj akciji "za AMSERU", kojom je preko posebnog žiro-računa, omogućeno svim ljudima dobre volje i institucijama, da uplate svoje novčane priloge i detaljima oko broja žiro-računa i načina uplate svih zainteresiranih, možete se informisati ovdje!