Iz mog ugla

"Politika nema nikakav odnos sa moralnim vrijednostima", davno je kazao Niccolò Machiavelli.

Sa ovom konstatcijim, svaki normalan i razuman čovjek na planeti, siguran sam da će se složiti. Ne želim govoriti o moralanim vrednostim, već o hipokriziji jednog bošnjačog političara.

Kako ćete prepoznati fašistu? Za sve koje ne znaju, vrlo lako! Tako što je njegov govor zasnovan na fobijama. Inspirisan dugogodišnjim nacionalizmom doživotni predsjednik SDA-a Kosova (Stranake Demokratske Akcije Kosova) ni "D" od demokratije, a odavno nikakve "akcije" dr Balić Numan, sve češće poseže za istom mantrom. Bošnjaci prećkog kraja pamte Tita i Numana. Namerno citram Machiavellia, jer ovaj gospodin (ako se može nazvati "gospodinom") zaista ne bira sredstva do cilja. Machiavellizam u praksi.

Na socijalnoj mreži facebook u grupi "Nacionalna grupa Bošnjaka Kosova" pomahnitali doktor iznosi jasan stav, ne samo da vrijeđa, već jasno daje  sebi za pravo, da ON određuje ko može biti, a ko ne može biti Bošnjak.

Citiram dotičnog:

"Selamim i pozivam naše glasače, na Kosovu i Evropi, da glasaju našu Koalicionu listu SDA za bosnjačko jedinstvo i da ne glasaju kandidate Bošnjake iz pećkog regiona na listama Vakata i NDS-a, jer će time samo pomoći da mjesta u parlamentu dobiju Goranci, Torbeši i oni koji se deklarišu kao Bosnjaci a nijesu Bosnjaci, dok na drugoj strani, ne mogu dobiti mjesta naši kandidati, pravi Bosnjaci iz pećkog kraja. S obzirom da u zadnja dva mandata, iz redova naši pravih Bosnjaka, nije postojao nijedan poslanik u Paralmentu, niti bilo koji zastupnik u Vladi, ističem da krivicu za to imaju upravo Vakat i NDS, koji su uzurpirali mjesta za koja smo se mi izborili, i uz pomoć naših pojedinaca na tim listama, zarad njihovih sitnih i ličnih interesa, nanijeli nemjerljivu štetu Bošnjacima pećkog kraja. Iako to dobro znaju, kandidati Omer Dacić, Senad Dacić, Rustem Nurković, koji su se prodali i rade za liste Vakata i NDS-a, hoće na ovaj način da bace u vodu nekoliko stotina bosnjačkih glasova i poklone ih goranskim i torbeškim kandidatima i tako ih pomognu da otimaju naša mjesta u Parlamentu Kosova! Želim da budem veoma jasan i da istaknem da se ne radi niti o kakvom mom osobnom, već o tome da ce svi oni Bosnjaci koji budu glasali Daciće i pomenute kandidate, ustvari glasati za mjesto koje će samo mogu dobiti goranski i torrbeski kandidati, Duda Balje, Rasim Demiri, Emilija Redžepi, Usmen Baldži ili bilo ko do ove grupe koja godinama radi na uništenju pravih Bosnjaka iz pećkog kraja, Mitrovice, Leposavića, Prištine i Đakovice"

Kraj citata (Numan Balić)

Iz navedenog citata, vidi se pravo lice političkog licemjerja. Doktor Balić, ne samo da prebrojava krvna zrnca, već pokušava hirurški elemimisati Bošnjake iz Gore, Župe, Podgore i Prizrena. Samo zaboravlja jednu fundamentalnu činjenicu, da se na popisu 2011. godine u opštinama Prizren i Dragaš izjasnilo 20.996 Bošnjaka ili 76% od ukupnog broja Bošnjaka na Kosovu. Da podsjetim "doktora", čijim je glasovima postao ministar zdrastva, a kasnije i poslanik u Skupštini Kosova?

Za kraj...

Kada vam potonu sve lađe i postanete najveći luzer svih izbora, tražite spas, hvatate se za slamku spasa, posljednji pokušaj borbe za "politički život" prodajući najjeftiniji lokal-patriotizam zasnovan na običnom šovinizmu. Pokušavajući da okrenete jedne protiv drugig. Gospodine doktore, to rade samo luzeri!

Stavovi izraženi u ovom tekstu su autorovi i ne odražavaju nužno uredničku politiku portala info-ks.net.
Rasmin Hamza
http://blog-dijalog.blogspot.in/2017/