Srbija nije naš glavni problem

Na postu objavljenom na društvenoj mreži "Facebook", novinarka Arbana Xharra je napisala da su kriminalci glavni problem na Kosovu, a ne "Zajednica". Ona je spomenula oslobađanje šefa Apelacionog suda Saliha Mekaja koji je pušten iz kućnog pritvora od strane "njegovih prijatelja u ovom Sudu".

Ovo je cijeli post Arbane Xharra:

Problem je u tome što nas samo Jablanović može izvesti na ulicu. 16 godina nakon rata i 7 od proglašenja nezavisne države i dalje mislimo da glavni problem koji imamo je Srbija.

I dok se mi bavimo "Zajednicom", koristi se momenat i prvi čovjek Apelacionog suda Salih Mekaj biva pušten iz kućnog pritvora.

Prisluškivanja protiv njega su dokaz o umiješanosti u kriminalne mreže. Ali on je pušten na slobodu.

Sudsko vijeće, njegovi prijatelji, su odbacili odluku o njegovom kućnom pritvoru. Salih Mekaj osumnjičen za krivično djelo, u vezi sa dilerima droge, a pušten je iz kućnog pritvora, kada je istraga protiv njega proširena i za još jedno krivično djelo, veze sa zelenašima.

Njegovim prijateljima u Apelacionom, zajedno sa kriminalnim strukturama nije bilo dovoljno dokaza, prisluškivanja i izjave svjedoka o njegovoj umješanosti u kriminalnoj mreži, i iznad svega ovaj pravosudni sistem, stavljen je pod službu strukture, koja javno staje u odbrani organiziranog kriminala.

Neće biti iznenađenje ako on ne dobije zasluženu kaznu.

Znate li zašto?

Zato što Avni Dinaj, sudija koji je donio odluku o oslobađanju iz kućnog pritvora, isti taj sudija je oslobodio njegovog nećaka, Asdrena Mekaja uključenog u skandal sa Raiffeisen bankom zbog zloupotrebe od 200.000 eura, koji se sada nalazi u SAD-u.

Ovo je kriminalno klanovska vladavina i GLAVA se nalazi u pravosudnom sistemu, prenosi portal "Express".