Sanela Sadiković

I kada baš pomislim da smo se ujedinili u Mitrovici, dogodi se razočarenje. Nakon svečanog "uspješnog" okupljanja Bošnjaka povodom obilježavanja Dana Bošnjaka u restoranu "Va Piano" u Mitrovici i lažnog obećanja da će se za Kurban-bajram nahraniti nekoliko siromašnih bošnjačkih porodica, nažalost i za ovaj Kurban-bajram nije pružena nikakva pomoć siromašnim bošnjačkim porodicama.

Žalosno je i to da se predstavnici bošnjačke zajednice nisu zalagali da se organizuje noć učenja Kur'ana ili ilahija u Mitrovici povodom najvećeg islamskog praznika Kurban-bajrama.
Sanela Sadiković
Kao i svakog Bajrama tako i ovog kurbani su podjeljeni porodicama koji dobro stoje finansijski, čak šta više i sami organizatori svega toga dijele Bošnjake na sjeverne i južne, što je veoma jadno!
Odkad smo to mi Bošnjaci sjeverni ili južni? Zar je važno da li neko živi u južnom ili sjevernom dijelu Mitrovice?
Krenuću od sebe, dakle ukoliko ja živim u južnom dijelu Mitrovice, za pojedine "Bošnjake" ja izgleda nisam Bošnjakinja. 
Sramota je da sami organizatori podjele kurbana dijele Bošnjake na južne i sjeverne! Zar će tako doći do ujedinjenja. NE! NIkada!  Pa nije ni čudo što smo osnovali veliki broj političkih partija. Kada nismo složni!
Dokle će se Bošnjaci baviti ovakvim glupostima? Odkad su finansijski dobro stojeće porodice prioritet? Zar siromašne porodice nisu važne? Stidim se reći ko predstavlja Bošnjake u MItrovici.
Ovim putem javno molim Nedžada Ugljanina da drugi put kad organizuje podjelu kurbana, da pomisli malo na one koji za ručak nemaju ni krišku hljeba, dok mi svega dobrog što nam Allah podario.
"Onaj ko se probudi ravnodušan prema problemima muslimana, nije musliman, niti onaj koji čuje poziv u pomoć upućen muslimanima, pa se o njega ogluši." (BIHARUL ENVAAR, DIO 74, S. 339). 
"Ne bojim se da će mom ummetu ikad naškoditi vjernik a ni nevjernik. Prvog sprječava vjera, a drugog njegova nevjera. Ono što me plaši je slatkorječivi licemjer. On će vam govoriti ono što znate, a raditi ono čemu se suprotstavljate." (BIHARUL ENVAAR, DIO 2, S. 110).