Danas se završava trodnevni Forum biznisa u Prizrenu na kome su domaći i strani izlagači predstavili svoje proizvode.

Na štandovima u Hali sportova "Sezai Surroi" svoje proizvode je predstavilo preko 100 izlagača iz trinaest zemalja. 
Ovogodišnji sajam posjetilo je i veliki broj Prizrenaca i gostiju iz cijelog Kosova, gdje su mnogi i kupovali onu robu koja im je potrebna poput, recimo, zimnice ili šporeta koji su bili najprodavanija roba zbog sajamskih cijena. Takođe se kupovala i sportska oprema kao i neke vrste građevinskog materijala. 
O poznatom gostoprimstvu Prizrenaca govore gosti našeg web-portala, odnosno proizvođači domaće hrane iz Parteša i Donje Budrige.
Radomir Živković, EKO-ŠIJAK, Donje Budrige
"Bavimo se proizvodnjom domaće hrane, proizvodnjom paprika, radimo i domaći ajvar, a bavimo se i proizvodnjom zimnice. Dakle, radi se o kućnom, tj. porodičnom biznisu, sa kojim smo krenuli sa tri-četiri radnika, a sada već proširavamo biznis te zapošljavamo više ljudi. Takođe, posebno ističem da posjećujemo mnoge sajmove te smo danas po prvi put u Prizrenu pa ističem da smo prezadovoljni odzivom vaših sugrađana koji su skoro sve pokupovali i srdačno nas dočekali. Uzmimo primjer da je tegla domaćeg ajvara pet eura, a paprike se kreću do tri eura za džak. Ako recimo neka mušterija traži da mu se proda roba na veliko, onda se cijena koriguje, odnosno snižava. Mogu se pohvaliti da sam skoro bio i u Cirihu, gdje smo prodali svu izloženu robu te se po tom primjeru vidi da je naša roba kvalitetna i ukusna, spremamo se da sredinom decembra mjeseca odemo na sajam u Tiranu gdje ćemo, vjerujem, i tamo dobro doći. Još jednom, hvala Prizrencima jer smo dočekani odlično iako smo, pored Ciriha, bili i u Parizu, Luksemburgu i mnogim evropskim gradovima.“ 
Slično govori i njegov kolega sa susjednog štanda, Zoran Đokić iz Parteša, proizvođač domaće rakije i ujedno radi  slova u flaši kao neku primamljivu reklamu. On ističe da se cijena domaće rakije kreće od pet do deset eura gdje postoje rakije od šljive, jabuke, kajsije, dinje i loze. 
"Ovim poslom se bavim 15 godina, kupci dolaze na kućnu adresu jer je naš kvalitet na nivou, kako rekoh. Takođe, kako reče kolega, učestvujemo na mnogim sajmovima, a ovim u Prizrenu smo i najzadovoljniji do sada jer se naši proizvodi rado kupuju", istakao je Đokić.
Inače, ovogodišnji Forum biznisa organiziralo je Udruženje biznismena iz Prizrena na vrlo visokom i profesionlnom nivou.