Američki kongres donio je zakon o finansiranju ratnih operacija u Iraku i Afganistanu. Zakon je izglasan s 226 glasova za i 202 protiv.

Predstavnički dom američkog Kongresa u utorak je, nakon višetjedne rasprave, donio zakon o financiranju ratnih operacija u Iraku i Afganistanu sa 106 milijardi dolara do kraja septembra ove godine, unatoč protivljenju lijevog krila većinskih demokrata, koje se ne slaže sa slanjem američkih pojačanja u Afganistan.

7,7 milijardi dolara za suzbijanje epidemije svinjske gripe

U skladu s kongresnom praksom dodavanja nenamjenskih proračunskih stavki uz svaki zakon, u njemu je predviđeno 4.5 milijardi dolara za poticanje kupnje ekonomičnih automobila, te 7.7 milijardi dolara za suzbijanje epidemije svinjske gripe.

Kongres je odbacio zahtjev administracije za 80 miliona dolara namijenjenih zatvaranju centra za osumnjičene za terorizam u bazi Guantanamo na Kubi.

Glasovanje je otežavala skupina demokrata koji su dugo tražili potpuno američko povlačenje iz Iraka i Afganistana, no većina republikanskih kongresnika podržala je zakon, što je olakšalo njegov prihvat.