Prva banka Crne Gore koja je u većinskom vlasništvu Aca Đukanovića, brata crnogorskog premijera, ponovo je raspisala drugi oglas za prodaju dijela ostrva Sveti Nikola kod Budve, poznatijeg kao "Havaji", po početnoj cijeni od 21 milion eura.

Javno nadmetanje, kako piše podgorički "Dan", bit će održano 23. maja u prostorijama Prve banke u Budvi, ali se ne navodi do kada je oglas otvoren.

Riječ je o 37 hiljada kvadrata zemljišta na najljepšem dijelu ostrva, koji su vlasništvo kontroverznog biznismena Stanka Subotića Caneta, za kojim je Srbija raspisala Interpolovu potjernicu.

Subotićevi saradnici su, kako se navodi, početkom ove godine, kad je Prva banka raspisala prvi tender za prodaju "Havaja", obavestili banku da se Subotić ne protivi prodaji ostrva, jer nije u mogućnosti da otplaćuje kredit.

Zainteresovani za aukciju treba da kao garanciju deponuju 100 hiljada eura na žiro račun Prve banke.

Ostrvo Sveti Nikola ima tri pjeskovite plaže ukupne dužine 840 metara, a najljepši dio ostrva Subotić je u aprilu 2007. godine kupio od srpskog biznismena Nenada Đorđevića za 24 miliona eura.

Za ostrvo se interesovao i ukrajinski bokser s njemačkim pasošem Vladimir Kličko, prilikom posjete podgoričkom gradonačelniku Miomiru Mugoši, piše podgorički "Dan".