Sedam osobe uhapšene

Masovna tuča dogodila se sinoć u jednoj stambenoj zgradi u gradu Baselu. Četiri osobe su zadobile ozbiljne povrede i odvedene su u bolnicu radi zbrinjavanja. Policija je intervenisala i uhapsila sedam ljudi koji su bili dio svađe.

Sukob se dogodio nešto poslije ponoći, rekli su iz Javnog tužilaštva u Baselstadtu, prenosi albinfo.ch. Među najteže povređenima su vlasnika stanova i još jedna osoba.

Uzrok sukoba nije poznat i iz tog razloga je započeta istraga. U međuvremenu, saznaje se da su uhapšena tri lica sa švicarskim državljanstvom, dva sa kosovskim državljanstvom, jedan sa albanskim državljanstvom, a jedan sa državljanstvom Srbije, prenosi albinfo.ch. Sva konfliktna lica su između 21 i 32 godine.

Pored Hitne pomoći i sanitarne ekipe, na mjestu sukoba pristigla je i jedna ekipa njemačkog Crvenog krsta i vatrogasne jedinice.

U obavještenju policije, pominje se samo porijeklo iz koje države dolaze a ne etnička pripadnost uključenih u konfliktu. S obzirom na opisane okolnosti događaja, nije isključeno da su svi ili većina uključenih etnički Albanci, ali sa različitim državnim pripadnostima, odnosno iz Švicarske, Kosova, Albanije i Srbije.