Meta napada Vatikan i Koloseum!?

"Imaš dovoljno vremena da obezbjediš vozilo i da pregaziš njihove gužve, ili da kupiš nož i da ih udariš, ili da napuniš pušku municijom."

Ovo je poruka koju je "Islamska država" poslala svojim pristalicama na albanskom preko svojih kanala komunikacije, ozbiljno ugrožavajući Albance za novogodišnje praznike.

"A ako ovo ne bude prihvaćeno od strane tvoje duše, onda uđi i u gomilu i uzvikni: "Allah je Najveći", okončava se propagandni poziv terorističke organizacije.

Između ostalog, u pretećoj poruci, ISIS 2018. godinu procjenjuje kao krvavu godinu. Iako "islamska država" prolazi kroz uzastopne poraze u Iraku i Siriji, nastavljaju sa prijetnjama zapadu. Najnovija prijetnja dolazi nakon poziva "Islamske države" upućenog takozvanim "usamljenim vukovima" da se infiltriraju u redove imigranata i napadnu Vatikan i Koloseum za Božić.

Upravo je vrijeme Božića cilj napada ISIS-a i ove godine, kao i prošle godine, kada je tuniski terorista ISIS-a, Anis Amri, ušao na trg u Berlinu, ubivši 12 ljudi i ranivši na desetine drugih.

GazetaExpress