Detalji sa mjesta događaja

Pojavili su se novi detalji vezani za ubistvo Nehata Sahitija i ranjavanje Rijade Curri koje se dogodilo u ranim jutarnjim satima u glavnom gradu.

Izvori portala "Indeksonline" iz kosovske policije su rekli da se cijeli incident dogodio oko 02 i 20 minuta u ulici "Fehmi Agani" u Prištini.

Policija je u početku primila informacije o ranjavanju i u trenutku izlaska na licu mjesta pronašli su tri čaure koje pripadaju kratkom oružju.

Zločin se dogodio kada je iz vozila za koje se sumnja da je "Ford" ili "Fiat" crvene boje pucano u pravcu četiri prolaznika.



Prema informacijama koje je portal "Indeksonline" osigurao unutar policije, stoji da je u pomenutum vozilu, čije registarske tablice nisu poznate, bilo tri ili četiri osumnjičena lica, a jedan od njih je pucao prema žrtvama.

U početku je nakon pucnjave povređeno dvoje ljudi, a nakon toga je ranjeni Nehat Sahiti zbog povreda zadobijenih iz vatrenog oružja, negdje sat poslije ranjavanja preminuo u Klniničko bolničkom centru Kosova u Prištini.

Povređena Rijada Curri je zadobila ogrebotine na dlanu lijeve ruke i van životne je opasnosti.

Indeksonline je također osigurao i ime identifikovane osobe za kojom se traga. Radi se o 20-godišnjaku, ali zbog razloga istrage njegovo ime nije objavio.

Sve relevantne jedinice kosovske policije i državni tužioc rade na slučaju i vrše istragu.