Porodična tragedija

Srbijanac Mašo T. (50) izbo je nožem po tijelu i vratu svoju suprugu Refadiju T. (45) u stanu u švicarskom gradu Vesterkingenu, naočigled kćerke i dva sina.

Porodična tragedija dogodila se u utorak uvečer u Vesterkingenu, na teriroriji Ciriškog okruga. Navodno je Mašo svoju suprugu tukao i ubadao ju je nožem dok nije izdahnula.
 
– Muškarac srbijanskog porijekla, star 50 godina, ubio je oštrim predmetom svoju suprugu u stanu pred njihovih troje djece. Policija je zatekla leš i odmah uhapsila nasilnika, a tom prilikom on nije pružao otpor – navodi švicarski „20minutes”.

Kako se ističe, policija je reagirala oko 19.30, kada je primila poziv da se iz stana čuje svađa.

– Zločin se dogodio pred njihovom kćerkom od 13 godina i dva sina od 12 i 16 godina, a jedna kćerka nije bila tu – navode mediji.

Žena je preminula na licu mjesta, pa je ekipa Hitne pomoći mogla samo da konstatira smrt.

– Muškarac koji je počinio zločin nije odranije poznat, a djeci, koja su u adolesecentskoj dobi, bit će pružena psihološka pomoć – navodi se kantonalnoj policiji.

Prema riječima komšija, Mašo T. boluje od epilepsije i navodno je imao nekoliko operacija. Oni za švicarske medije navode da je porodica bila ljubazna i da nikada ne bi rekli da tako nešto može da se dogodi.

– Supruga je uvijek bila veoma ljubazna i prijateljski raspoložena, a otac je također bio dobar – rekla je jedna od susjetki koja se druži sa njihovim sinom. Neke od komšija tvrdile su da su „čule da je Mašo bio agresivan prema supruzi i da su ga posljednjih dana viđale nervoznog”.

U švicarskim medijima se špekulira da bi upravo bolest mogla biti uzrok napada na suprugu, ali to nije potvrđeno.

Autor: Avaz.ba