Krasnodarski kanibali

Novi detalji pojavili su se u slučaju ruskih kanibala Natalije Bakševe i njenog supruga Dmitrija, koji su prije nekoliko dana privedeni nakon priznanja da su ubili i pojeli više od 30 ljudi.

Dijelovi tijela njihovih žrtava pronađeni su u hladnjaku i nekim sobama u njihovom domu u hostelu vojne akademije u Krasnodaru na jugu Rusije. Jedna od žrtava bila je je i 35-godišnja konobarica Elena Vašrušev, koja je živjela blizu bračnog para, prenosi Metro.

Pretpostavlja se da je par žrtve za svoje brutalne seanse tražio preko internetskih stranica na kojima se obično nalaze ljubavni parovi.

Prodavala mesne pite

Njihovi susjedi rekli su da je Natalija, bivša medicinska sestra, prodavala mesne pite kako bi "podebljali" kućni budžet. Ruske novine Moskovsky Kosmolets pišu da je Natalija lokalnom restoranu nudila da ih opskrbljuje mesom te je tražila posao u kuhinji.
Također, u toku istrage pojavili su se i navodi kako je Natalija pravila pite od ljudskog mesa.

Prodavala ljudsko meso ruskim vojnicima

Vjeruje se da je prodavala ljudsko meso vojnicima na akademiji u kojoj je radila. Istražuje se i ko je paru dopustio da godinama živi na području vojne akademije koju vodi rusko Ministarstvo odbrane.

"Mi smo ozbiljna obrazovna institucija, a sada zbog pijanice čistača ulica i medicinske sestre smo u centru skandala", kazao je jedan od zaposlenika akademije.

Istragom se tek treba utvrditi je li par zaista ubio nekoliko desetaka ljudi.