13-godišnjak iz Brazila

Tinejdžer iz Brazila izbo je na smrt kolegicu iz razreda jer mu se “svidjela ideja o ubijanju”.

13-godišnjak je optužen za ubistvo kolegice iz razreda, Tamires Paule de Almeide, koju je izbo dok je čekala lift u zgradi u kojoj su oboje stanovali.

Policija je rekla kako im je tinejdžer rekao kako je planirao ubistvo te kako je kupio nož jer mu se “svidjela ideja o ubistvu”. Dodao je i kako je htio vidjeti kako će razred reagirati na njenu smrt i kako će tugovati za njom.

Kapetan policije Leonido Alves de Moraes izjavio je za brazilski sajt G1L kako je tinejdžer najprije pokušao ubiti djevojku tako što joj je glavom lupao od zid.

“Rekao nam je kako ju je uhvatio kraj lifta te kako ju je odvukao do stepenica. Pokušao ju je ubiti tako što joj je glavom lupao od zid. Kada je shvatio da nije umrla, izbo ju je nožem”, rekao je kapetan.

Sve priznao nastavniku

“Ovaj zločin je tako brutalan, okrutan i pun bijesa. Žrtva je ubodena desetak puta”, izjavio je kapetan policije i dodao kako je tinejdžer navodno htio ubiti još nekoliko djevojaka iz razreda i postati serijski ubica, ali se uplašio i priznao sve nastavniku u školi.

Nož, koji je zamotao u krpu, je predao nastavniku iz škole kojemu je rekao da nazove policiju.

Tijelo djevojke je pronašla komšinica koja je u panici pokucala na prva vrata do kojih je došla. Vrata joj je otvorila upravo majka ubijene djevojke koja se onesvijestila kada je vidjela tijelo svoje kćerke.

Škola, koju su ubica i žrtva pohađali, sada je zatvorena kako bi se učenici oporavili od šoka.