38-godišnji Kosovar

Austrijska policija je identifikovala ubicu Perice Gavrilovića, vlasnika bečkog kafića, i za njim raspisala međunarodnu potjernicu.

Kako je saopštila policija, radi se o 38-godišnjem građaninu Kosova, koji je u bjekstvu.
 
Policija ističe da su se u ponedjeljak uveče sakupile informacije o osumnjičenom. Riječ je o policiji poznatom licu koje je, kako pretpostavljaju, nakon zločina napustilo Austriju.
 
Albanac sa Kosova je živio u 15. bečkom okrugu.
 
Gavrilović, rodom iz Bele Crkve, ubijen je u subotu u ranim jutarnjim časovima nasred ulice u 16. bečkom okrugu. Do obračuna nožem došlo je nakon što su ugostitelj srpskog porijekla i njegov prijatelj rodom iz Bosne (28) dali "kompliment" jednoj djevojci.
 
Muškarac koji je bio u društvu te djevojke posvađao se sa njima, vređao ih i pozvao da dođu na drugu stranu ulice, na kojoj se on nalazio sa djevojkom. Kada su Gavrilović i njegov prijatelji prešli ulicu i uzvratili uvrede, Albanac je izvadio nož i najprije ubo Gavrilovićevog prijatelja, a nakon toga i njega, u neposrednoj blizini njegovog kafića. Potom su ubica i žena pobjegli sa mjesta zločina.
 
Žrtvama je odmah ukazana medicinska pomoć, te su prebačeni u Klinički centar Beča. Gavrilović je, i pored svih napora ljekara, podlegao zadobijenim povredama, dok je njegov prijatelj operisan, i sada se nalazi van životne opasnosti.

www.021.rs