Na najvećem kružnom toku na Kosovu

Teška saobraćajna nesreća koja se preksinoć desila na ulasku u Prištini kod glavnog kružnog toka iza sebe je ostavila četiri mrtve osobe.

Naime vozilo je saobraćalo iz pravca Mitrovice kada se uputilo na kružni glavni tok u Prištini.

U saobraćajnoj nesreći su poginula četiri člana porodice Alidemaj kada je njihovo vozilo probilo sigurnosne ograde i nakon "leta" od 53 metra palo sa kružnog toka, prenosi Klan Kosova.

Peti putnik koji se u trenutku nesreće nalazio u vozilo, 17-godišnji Q. Alidemaj je jedini koji je preživio ovu saobraćajku.

On se nalazi na Intenzivnoj klinici u Prištini, u teškom stanju, ali za sada stabilno.

Članovi porodice Alidemaj smatraju da su se oni vraćali iz Mitrovice gdje su bili na svadbenom veselju.

Izvori Klan Kosova su rekli da se vozilo kretalo velikom brzinom, i prilikom približavanja kružnom toku, ne znaju zašto nisu smanjili brzinu.



Danas je sahrana četiri člana porodice Aliedemaj koji su izgubili život u saobraćajnoj nesreći koja se desila preksinoć. Ovako je izvjestila porodica Alidemaj iz Pozherana kod Vitine.

Dva brata i njihove supruge, Enver Alidemaj, Ekrem Alidemaj, Negjarije Lutfiu -Alidemaj i Ganimete Iberhysaj-Alidemaj, će biti sahranjeni danas u 15:00 sati na seoskom groblju u Pozheranu.

Iz ove saobraćajne nesreće se jedino izvukao 17-godišnji Q. Alidemaj, sa teškim povredama, koji se još uvijek nalazi na Kliničkom centru u Prištini.