Osumnjičeni uhapšen

Policija Kosova je objavila da je jedna djevojka iz Prizrena pokušala samoubistvo, nakon što je bila ucjenjivana od strane jednog osumnjičenog.

Naime, policija je jučer oko 03:30 časova dobila informaciju iz Hitne službe Regionalne bolnice u Prizrenu da je jedna djevojka popila hemijski preparat, te da se nalazi na liječenju.

"Žrtva, djevojka, kosovska Albanka, je popila hemijski preparat 'Domestos', koji se koristi za čišćenje u domaćinstvu, pokušavši da izvrši samoubistvo. Kao razlog se navodi da je bila ucjenjivana od strane osumnjičenog kosovskog Albanca", navodi se u 24-časovnom saopštenju Policije Kosova.

Policijske jedinice su odmah reagovale i otišle kod žrtve gdje su tokom razgovora saznale da se žrtva ranije upoznala sa jednim osumnjičenim, koji ju je tukao i nanio lakše tjelesne povrede (prema medicinskom nalazu).

Osumnjičeni je ucjenjivao i tražio zauzvrat 200 eura kako ne bi objavio kompromitirajuće fotografije žrtve. Također je ucjenjivao da ukoliko slučaj prijavi policiji, njen brat će snositi posljedice.

Osumnjičeni je nakon hapšenja saslušan u prisustvu advokata odbrane.

Nakon saslušanja obaviješten je i državni tužilac koji je naredio da se ucjenjivaču odredi mjera pritvora, a jedan prijatelj osumnjičenog, koji je imao saznanja o slučaju, će biti gonjen zbog neprijavljivanja krivičnog djela.