Teška saobraćajna nesreća se dogodila u centru Prizrena negdje oko 15:30 časova u blizini škole "Lidhja e Prizrenit", u blizini Katoličke crkve.

Od očevidaca se saznaje, da je zbog brzine automobil letio u vis, a kada je pao na zemlju, pothvatio je prolaznika, koji je hitno poslat u Regionalnu bolnicu u Prizrenu.

Policija nije objavila identitet žrtve, ali je glasnogovornik bolnice potvrdio, da je oko 16 časova jedna osoba dovedena u Hitnu pomoć, kada je nakon pružanja prve pomoći hitno prebačen na Klinički centar u Prištini, zbog težine povreda.

Nerijetko, uske ulice historijskog područja u Prizrenu postaju piste za utrke vozila.

S druge strane, policija Kosova je iznela detalje o nesreći koja se dogodila jučer u ulici "Ismet Jashari" u Prizrenu, gdje je automobilom pregazio tri pješaka.

"Uhapšen je osumnjičeni kosovski Albanac, budući da je isti dok je upravljao vozilom, zbog neprilagođavanja brzine kretanja uslovima i okolnostima na putu, izgubio kontrolu nad vozilom i udario tri pješaka muškaraca, jednog Bošnjaka i dvojicu kosovskih Turaka, kao i jedan parkirani automobil", navodi se u izvještaju.

Prema podacima policije, povređenima je pružena medicinska pomoć. Odlukom tužioca, osumnjičeni je poslat u pritvor.