Srećom izbjegnute žtve

Prema najnovijim informacijama, pokušaj pljačke dogodio se na svega dvadesetak metara od samog punkta, u trenutku primopredaje novca koji je iz pravca Srbije trebalo da bude prebačen na Kosovo.

Osumnjičeni pobjegli u pravcu Kosova

12:55 -
Pretpostavlja se da su u prljavo-bijelom minivenu Krajsler bile dvije osobe koje su pod prijetnjom oružjem pokušale da uzmu novac. Tom prilikom, jednom pripadniku firme Henderson oduzet je pištolj koji su napadači prilikom bjega najvjerovatnije odneli sa sobom. Oštećenja na vozilu firme Henderson nema.

Pogranična policija je, takođe, uzvratila sa najmanje dva metka.

Osumnjičeni su vozilom pobjegli u pravcu Kosova i za njima se intenzivno traga.

U ovim trenucima, kolona iz pravca Kosova ka Srbiji nije duga i u njoj se nalazi oko desetak vozila.

12:28 - Prije desetak minuta, u blizini graničnog prelaza Jarinje, pokušana je pljačka vozila firme "Henderson" koje je prevozilo novac. Pucano je i na pripadnike granične policije, ali na sreću nema povređenih. Novac nije opljačkan. Sumnja se da je pucano iz bijelog Krajslera.

Zastoj je u saobraćaju zbog policijskog uviđaja i primjene operativnog plana "čelični prsten". Policijske jedinice regiona Sjever su na putu ka Jarinju.

Informacije je za portal "Kossev.info" potvrdio zamjenik komandira Policije Kosova za region Sjever, Besim Hoti, kojeg su zatekli na putu ka Jarinju, uz zaglušujući zvuk policijskih sirena:

"Ono što u ovom trenutku možemo da kažemo jeste da se dogodio pokušaj pljačke. Novac nije opljačkan, a sumnja se da je pucano iz bijelog Krajslera. Takođe, pucano je prema pograničnoj policiji. Povređenih nema, što je najbitnije. U toku je potraga za napadačima."



Jarinje je trenutno zatvoreno za saobraćaj i na prijelazu se nalazi kolona zaustavljenih vozila.

Hoti objašnjava da je saobraćaj morao da bude zaustavljen zbog uviđaja i bezbjednosti. On je apelovao na sve vozače koji se trenutno nalaze na ovom prijelazu - za strpljenje, naglašavajući da će saobraćaj u najbržoj mogućoj mjeri biti normalizovan.

U međuvremenu Kosovapress je javio da je u pitanju suma od 1.000.000 evra koja se nalazila u autu.
Firma Henderson registrovana je na Kosovu kao privatna firma za obezbjeđivanje ljudi i imovine.