U Bošnjačkoj mahali

Muškarac bošnjačke nacionalnosti M.K. podlegao je sinoć povredama u Mitrovici, nakon pucnjave koja se dogodila u jednoj kafani u Bošnjačkoj mahali. Priveden je muškarac srpske nacionalnosti, osumnjičen da je počinio ubistvo. Motiv ubistva nije poznat, potvrđeno je za portal "KoSSev.info" u Policiji Kosova.

"Žrtva je podlegla povredama izazvanim vatrenim oružjem. Policija je nekoliko minuta nakon ovog incidenta sprovela operativni plan čelični prsten i interventna jedinica Policije Kosova privela je jedno lice kao mogućeg glavnog osumnjičenog za slučaj ubistva", rekao je zamjenik komandira Policije Kosova za region Sjever, Besim Hoti.

Dodaje da su istražne radnje još uvijek u toku, te da se sprovodi potraga za oružjem.

"Vrši se potraga za mogućim oružjem za koje se vjeruje da je bačeno. Čekamo ekipu sudske medicine, jer tijelo, u skladu sa procedurom - mora na obdukciju", ističe Hoti.

Motiv ubistva nije poznat.

"Radimo sa osumnjičenim kako bi došli do mogućeg motiva i razloga krivičnog djela."

Prije dva dana, podsjetimo, u Mitrovici zabilježen je, takođe, slučaj (mogućeg) ubistva, kada je pronađeno beživotno tijelo četrdesetosmogodišnjeg Srbina, S.V., u sobi Samačkog bloka u ovom gradu. Tada je kao glavno osumnjičena privedena jedna žena.