ŠOKANTAN SNIMAK

Trgovac Raad Sunna sa sedam hitaca pogodio je u leđa i glavu 13-godišnjeg dječaka Fabriccia Pattia

Video sa nadzorne kamere pokazuje šokantni trenutak kada je nenaoružanog 13-godišnjeg dječaka ubio radnik u prodavnici za vrijeme amaterske krađe tipa zgrabi i bježi.
 
Fabriccio Patti (13), pogođen je sedam puta u leđa i glavu 2. decembra prošle godine u prodavnici Lucky Cigare and Smokes u Las Vegasu nakon što je utrčao u prodavnicu u navodnom pokušaju pljačke s druga dva dječaka, saopštila je policija.
 
Trgovac Raad Sunna (24), suočava se s optužbom za ubistvo.
 
Tokom policijskog ispitivanja, Sunna je istražiteljima rekao da se bojao za svoj život i da nije znao da li su trojica dječaka bili naoružani, prenio je „Las Vegas Review Journal“.
 
„Bio sam prestravljen, izvan poimanja“, rekao je Sunna tokom ispitivanja na sudu u prošli petak. „Povukao sam okidač i zapucao..."
 
Nadzorne crno-bijele snimke pokazuju osobu iza pulta kako puca iz pištolj u dječaka, koji je bio u neposrednoj blizini ispred trgovine.
 
Čini se da Patti bježi trenutak prije rušenja na zemlju u blizini ulaza u prodavnicu.
 
Nakon pucnjave, Sunna je detektiv iz odjela za ubistva Dolphis Boucher pitao zašto je pucao u Pattija.
 
„On je bio tak koji se kretao prema meni“, odgovorio je Sunna i dodao: „Osjećao sam da mi je život u opasnosti. ... Bojao sam se smrti.“
 
Karen Bennett iz organizacije „Pravda za mir“ utvrdio je da tužilaštvo u Las Vegasu ima dovoljno dokaza da Sunna optuži za ubistvo nakon preslušavanja njegovog poziva upućenog 911 i pregledavanja snimaka nadzorne video kamere.
 
Advokat Sunna, Dominic Gentile, sa druge strane tvdi da tužilaštvo ne može dokazati da je njegov klijent djelovao namjerno ili „zlonamjerno” prije pucnjave.