Advokat Azem Vllasi ranjen je u Prištini jutros oko 8.00 iz vatrenog oružja, ispred zgrade u kojoj živi, potvrdila je Policija Kosova.

Njegova supruga Nadira Avdić-Vllasi rekla je agenciji Beta da je jedna osoba ranila Vllasija u rame i da se Azem nalazi u Urgentnom centru Kliničko-bolničkog centra Kosova, kao i da je van životne opasnosti.
"Jutros je kod nas došla jedna osoba koja je tražila da je Azem zastupa u nekom predmetu. Azem je rekao da on ne radi na tim predmetima i poslije toga je došlo, kako sam mogla primjetiti, do guranja, a nakon toga se čuo pucanj. Azem je ranjen u rame", kazala je supruga Avdić-Vllasi. 
Azem Vllasi je u svijesnom stanju i sada se priprema za operaciju, dodala je Nadira Avdić-Vllasi.
Policija Kosova je potvrdila da je pucano na Azema Vllasija. Flora Ahmeti, službenik za informacije u policiji je rekla da se slučaj ranjavanja dogodio negdje oko 08:00 časova u ulici "Hajdar Dushi" u Prištini.

"Policija je dobila poziv da je u ovoj ulici došlo do pucanja iz vatrenog oružja. Ranjena osoba je hitno prebačena na Univerzitetsko klinički centar Kosova radi liječenja", rekla je Ahmeti.

Policija Kosova saopštila je da je identifikovana osoba koja je pucala na  Azema Vlasija i da je u toku intenzivna potraga.
Azem Vllasi je uz to što je advokat, i politički analitičar, bio je istaknuti političar u bivšoj SFRJ.