Počinioci pobjegli sa mjesta događaja

12:40 (DOPNUNJENO) U pucnjavi koja se desila sinoć u lokalu "Café 56" u Bazelu jedan od dvojice ubijenih Albanaca, prema pisanju portala "20minute" je M.B.

U ovom incidentu su ubijena dva muškarca i jedan je teško ranjen. Kako prenose mediji ubijeni su Albanci, jedan 28 a drugi 39 godina. Dok je treća ranjena osoba koja je zadobila teške tjelesne povrede 24-godišnjak također Albanac.

Počinioci zločina se i dalje nalaze u bjekstvu, i prema opisu policije radi se o dvojici muškaraca starosti od 30-40 godina. Na osnovu izjave svjedoka stoji da su prosječne visine, oko 175 cm, i imaju crnu kosu.

Dalje se navodi da su na sebi imali odjeću tamnije boje, i na osnovu daljih svjedočenja sumnaj su da su iz Istočne Evrope.



Bazel: Dvije osobe ubijene i jedna teško ranjena, sumnja se da su Albanci


11:28 U četvrtak, 9. marta, negdje oko 20.15 sati u Bazelu, u kafiću “Cafe 56” čuli su se pucnjevi, i tom prilikom su ubijene dvije osobe, dok je jedna zadobila teške povrede, saopštilo je Javno kantonalno tužilaštvo Bazela, švicarskim medijima.

Počinioci ovog zločina su pobjegli sa mjesta događaja, i unatoč akciji policije, još uvijek se nalaze u bjekstvu.

Prema dosadašnjim saznanjima Tužilaštva u Bazelu, tvrdi se da su dvije naoružane osobe ulaskom u kafić, pucali na nekoliko osoba, među kojima su dvije ubijene, prenosi albinfo.ch.

Policija još uvijek nije identifikovala dvojicu ubijenih i jednog teško ranjenog. Albanski mediji, u međuvremenu, bazirajući se na nezvanične izvore, pišu da se radi o Albancima, počiniocima zločina te ubijenih i ranjenog, koji još dodaju da se radi o četiri žrtve, svi Albanci.