ŠOKANTNO

Nakon što je konobar na društvenim mrežama podijelio jezivu fotografiju navodno snimljenu u njegovoj kuhinji, vlasnici kineskog restorana u Italiji optuženi su za posluživanje ljudskih stopala.

Naime, gosti restorana u Padovi poželjeli su da probaju kineski delikates - šape medvjeda, a konobar, čije ime nije poznato, za to vrijeme je u kuhinji restorana snimio ono što im je poslužio, piše Daily Mail.

Ono što je na fotografiji vidljivo su dva razrezana komada mesa koja djeluju kao dijelovi ljudske noge, ali konobar tvrdi da je riječ o medveđim šapama koje je poslužio jednom Slovencu i njegovim prijateljima.

Nakon što se fotografija proširila društvenim mrežama, restoran je prijavljen nadležnim vlastima.

Policija i inspekcija pronašli su 24 kilograma mesa i smrznute ribe sumnjivog porijekla. Osim toga, restoran se ne pridržava standardna čistoće, pa su tako zatekli frižider, podove i peć u potpunom neredu, a dijelu namirnica istekao je rok trajanja.

Policija je konsultovala forenzičare da bi pogledali fotografiju noge i njima na prvi pogled izgleda kao da je riječ o dijelu ljudskog tijela. Istraga je i dalje u toku.