Slučaj svjedoka koji je uznemirio građane

Danas je trebalo da svjedoči na sudu u vezi zelenašenja, gdje je bio oštećena strana. Ali su dvije osobe onemogućile Ibrahimu Kazaziju svjedočenje, kada su ga jučer u njegovom lokalu ranili sjekirom i revolverom.

U ovom sudskom postupku, svjedok Kazazi je bio u svojstvu oštećene strane.

U intervjuu za portal "KALLXO.com" Ibrahim Kazazi, koji se nalazi na liječnju u bolnici u Prištini, opisao je trenutak kada je ranjen sjekirom i pištoljem.

"Bio sam u lokalu kada su ušle dvije osobe. Ne govoreći ništa, jedan od njih me je udario sjekirom, a drugi je izvadio revolver i pucao u mene. Pao sam na zemlju, a osoba sa sjekirom me je opet napala", rekao je Kazazi za KALLXO.com.

On kaže da ne poznaje osobe koje su ga napale, ali kaže da je danas trebao biti svjedok u slučaju zelenašenja, gdje je bio oštećena strana.

Ibrahim Kazazi smatra da napad može biti povezan sa svjedočenjem koje je trebao dati danas na sudu.

Kazazi govori o sumi novca koje je uzeo na zajam (zelenaštvo) i koliko je morao vratiti za taj iznos.

"Prvi put sam pozajmio dvije hiljade eura, i za 2000 eura samo vratio 85.000 eura. Kada su vidjeli da im vraćam sav novac, htjeli su da me ubiju"; rekao je on.

Kazazi dodaje da je Prizren "prilično" u opasnosti od zelenaštva.

Što se tiče situacije svjedoka u slučajevima zelenaštva on je rekao da najbolje danas govori njegovo stanje.

Među osobama optuženim za zelenaštvo bio je i Bernard Perlazri, koji je u jednom drugom slučaju optužen za ubistvo Hekurana Morine.

Dodajmo da je danas policija u Prizrenu saopštila da su uhapšene dvije osobe osumnjičene za napad i ranjavanje Ibrahima Kazazija u Prizrenu.

/KALLXO.com/