Bacio je na zemlju, skinuo i...

22-godišnji azilant sa Kosova optužen je za pokušaj silovanja 22-godišnjakinje u Njemačkoj. Incident se dogodio u noći uoči Božića.

Prema pisanju "schwarzwaelder-bote.de", događaj je prijavljen u četvrtak od strane njemačkog tužioca i policije, prenosi portal "Zëri".

Službeni izvori su izvjestili da je djevojka hodala ulicom "Lange Strasse" oko 02:30 kada je primijetila sjenku osobe koja je slijedi. Nakon što je primijetila da je mladić prati, ona je telfonirala svom bratu.

Osumnjičeni je iznenada napao 22-godišnjakinju i onda je počeo prisiljavati. Isti izvori ukazuju da je Kosovar izvršio nasilje nad djevojkom, silom je bacivši na zemlju, i nakon što je udario u lice, pokušavo da je skine.

U vrijeme kada je napadač pokušao da siluje mladu djevojku, u pomoć je došao 25-godišnji brat djevojke, zajedno sa svojim prijateljima. Sazbaje se da se grupa mladića sukobila sa silovateljem. Napadač je kasnije uhapšen. 22-godišnjak sa Kosova se pojavio pred sudom protiv koja je izdat nalog za hapšenje, a on se već nalazi u protvoru.