21-godišnji mladić

Ubijena osoba u Mitrovici je 21-godišnji V.S. i bio je student Fakulteta informatike na Univerzitetu "Isa Boletini".

12:48 Izvori portala "KosovaPress" iz Mitrovice kažu da je osumnjičeni za ubistvo V.B., sin Valbone Fazliu-Beqiri koja je odbornica PDK u Mitrovici.

Također prenose da otac osumnjičenog radi u Skupštini Kosova.

Prema informacijama iz Mitrovice V.B. je bio učenik gimnazije, a ubijeni V.S. je bio bivši učenik iste gimnazije.

21-godišnjak iz Mitrovice, koji je ubijen rano ujutru u srijedu u blizini gimnazije "Frang Bardhi" nije bio učenik ove škole, kao ni druge dvije škole koje se nalaze na istom mjestu sa gimnazijom, ekonomska i medicina škola.

Izvori lista "Zëri" su rekli da je ovom ubistvo je prethodio sukob prije nekoliko dana kada je došlo do tuče između nekoliko mladih ljudi u kojem su korišćene drvene palice.

Inače, danas je u jutarnjim satima, na jednog 21-godišnjaka pucano četiri puta iz kalašnjikova u ulici "UÇK" u Mitrovici, u blizini gimnazije "Frang Bardhi", a u tom dijelu se nalaze i ekionomska i medicinska škola. Nakon pucnjave mladić je ostao mrtav na licu mjesta, prenosi "Zëri".

Glasnogovornik kosovske policije za regiju Mitrovice, poručnik Avni Zahiti, rekao je da još uvijek nisu poznati motivi ubistva.

"Ne znaju se motivi. Policija radi na identifikaciji počinilaca ovog ubistva", bio je kratak Zahiti. On je samo dodao da je događaj dogodio u blizini škole, ali izvan dvorišta.

Uprkos naporima, list nije mogao osigurati identitet žrtve.