Majka priznala čedomorstvo

U bunaru u dvrorištu porodične kuće Đeradinović u Gračanici jutros je pronađeno beživotno tijelo dvomjesečne bebe. Iako istraga još uvek traje, policija sumnja da je u riječ o čedomorstvu.

Nakon što je jutros u 7 sati i 30 minuta policijskoj stanici u Gračanici prijavljen nestanak dvomjesečne muške bebe, policija je izašla na teren i ubrzo u bunaru ispred kuće pronašla beživotno tijelo. Roditelji dvomjesečnog Azira su kao jedini osumnjičeni privedeni u policijsku stanicu.

"Istraga je u toku, nama su sumnjivi roditelji, a jedan od njih dvoje je nakon nekoliko sati ispitivanja priznao da je beba nastradala u toku noći. Tokom današnjeg ispitivanja majka bebe je priznala da je počinila ubistvo", rekao je Bratislav Traković, komandir policijske stanice u Gračanici.

Iz bunara su bebu izvukli vatrogasci, a obdukcioni nalaz se radi u Kliničkom centru u Prištini.

"Nije bunar dubok, oko metar ipo, usko je dosta, ušli smo, izvukli bebu koja je bila umotana u pelene i predali je policiji", kaže za RTK2 Goran Stanojević, šef smjene vatrogasaca.

Okupljeni ispred porodične kuće Đeradinović, rodbina, komšije i prijatelji, čekaju rezultate policijske istrage. Ožalošćeni i vidno uznemireni nisu htjeli da komentarišu ovaj slučaj.