Pronađen teško ranjen i bez svijesti na Pančevačkom mostu

Elmir Ibrahimi nađen teško ranjen i bez svijesti u utorak uveče, u automobilu "folksvagen tuareg". Klečao je sa glavom na sjedištu.

Elmir Ibrahimi (34) koji je pronađen teško ranjen u utorak uveče oko 21.30 na Pančevačkom mostu u smjeru ka Beogradu, u automobilu "folksvagen tuareg", preminuo je u srijedu ujutru. Policija intenzivno traga za napadačima, a još nije poznato ni mjesto gdje je nesrećni muškarac upucan, prenose beogradske Novosti.
U "tuaregu" koji je bio zaustavljen na početku Pančevačkog mosta u brzoj traci, Ibrahimija su pronašli slučajni prolaznici koji su potom pozvali policiju i Hitnu pomoć. Zatekli su ga bez svijesti, kako kleči, sa glavom naslonjenom na sjedište.
- Na vozilu nema oštećenja od vatrenog oružja. Ranjen jednim metkom u levu stranu grudi, ali još uvjek priseban, Elmir je seo u automobil i uputio se ka bolnici - rekao nam je izvor blizak istrazi. - U međuvremenu pokušao je da pozove porodicu. Međutim, do mosta je već izgubio mnogo krvi. Na pitanje ko mu je to uradio, uspio je samo da promrmlja "ne znam".
Ljekari su se cijele noći borili za njegov život, ali Elmir je ipak podlegao povredama. U kući porodice Ibrahimi u Crvenki zatekli smo Elmirovog ujaka. U suzama, zatečeni, njegovi najbliži čekaju bilo kakve informacije od policije.
- Nadamo se da je neko nešto video i da će prijaviti policiji - kaže Elmirov ujak. - Trebalo je da se ženi, ali evo sudbina je to. Čudno nam je što je sam krenuo po pomoć! Mi čekamo izvještaj iz policije. Ništa ne znamo. Otac treba da mu stigne svakog trenutka iz sela. Majka i sestra su mu pod sedativima. Brat, sa kojim tu živi uz roditelje, otišao je u policiju.
Kuća porodice Ibrahimi - Foto P. Mitić
Elmir je radio kao mehaničar i iznajmio je jedan dio auto-servisa na Zrenjaninskom putu. Majstori koji su radili pored njega posljednji put su ga vidjeli prije dva dana kada je završio smijenu.
- Radio je do 16 sati, tog dana kada su pucali na njega izašao je nasmijan i od tada ga nismo vidjeli - prisjećaju se u radionici. - Bio je povučen, vrijedan. Ponekada je ostajao i do osam uveče da radi, najviše kao mehaničar i dijagnostičar. Pričao je o svadbi, djevojci sa kojom je bio. Jutros smo vidjeli njegovog brata, ne zna čovjek šta ih je snašlo. Elmir nije ovdje pravio probleme, niti smo mi vidjeli nešto čudno.
Elmirovi poznanici su shvatili da je on ubijen, kada su čuli da je "tuareg" prijepoljskih registracionih oznaka.
- Znali smo onda da je riječ o njemu. Elmir je dugo bio u jednom servisu, a potom je počeo prije nekoliko mjeseci sam da radi - pričaju u Borči poznanici ubijenog muškarca. - Brat mu je policajac, a navodno su kupili tog "tuarega" u Kotežu za 12.000 eura. Često sam ga viđao u prolazu, svi se mi ovde znamo. Elmir je bio mršav, suv, nije izgledao kao neko ko bi se pobio. Ali rekli su mi da je umeo ponekad da potegne nož, kao i da je imao neke kockarske dugove.

SAHRANA U RODNOM SELU

Porodica Elvira Ibrahimija otišla je u Beograd za vrijeme rata na Kosovu.
- Fini ljudi, Goranci iz okoline Prizrena, skućili su se tu u Crvenki. Jedan brat je krenuo na jednu stranu, drugi na drugu - kažu komšije.
Porijeklom su iz jednog sela kod Dragaša i tamo će, navodno, Elmir biti sahranjen, kada porodica preuzme tijelo.