Zastrašujuće

Djevojka iz Dečana Donjeta Pajaziti je ubijena sa dva metka u glavu. Ovako su za list “Blic” na albanskom jeziku izjavili izvori unutar sudske medicine Kosova.

Prema tim izvorima, tijelo joj je pronađeno raspadnuto i skeletizirano. Dalje ovi izvori navode da je Donjeta Pajaziti navodno ubijena u prvim danima kada je objavljen njen nestanak.

"Ona je ubijena sa dva metka u glavu. Pronađena je čahura jednog metka i sumnja se da se radi o 9 mm”, rekao je izvor za list “Blic”.

Također, prema ovom izvoru, njeno tijelo se nalazilo na tom mjestu dok je nisu prije nekoliko dana pronašli mještani tog područja.

"Nije bilo nikakvih znakova da je bila silovana. Međutim, pantalone su joj bile skinuto do pola”, rekao je izvor iz sudske medicine Kosova, dodavši da ona nije bila trudna.

Slučaj autopsije Donjete Pajaziti je vodio sudski ljekar, dr. Naim Uka.

"Toliko je došlo do dekompenzacije u predjelu njene glave da su se mogle vidjeti kosti”, rekao je izvor za “Blic”.

Donjeta Pajaziti, pronađena je mrtva 17. decembra u planinama kod sela Strellci.

Donjeta Pajaziti je nestala prije šest nedjelja, negdje oko 14:00 časova kada je odlazila na posao, samo nekoliko stotina metara od svoje kuće.

Njena majka, Lumnije Pajaziti iz Strellca, rekla je da njena kćerka nije bila ni sa kim u svađi ili u nekoj emotivnoj vezi. Ali je uvjerena da je njenu kćer ubio neki muškarac.

"S obzirom da je bila čistog obraza, umrla je i čistog obraza”, rekla je majka pokojne 24-godišnjakinje, koja je ponosna na svoju kćer.