Krvavi vatreni obračun u Beču

Muškarac (30) koji je bio u društvu kosovskog Albanca Ardijana J, osumnjičenog za ubistvo u tramvaju u 15. bečkom okrugu, predao se policiji i na saslušanju ispričao da je u nedjelju uveče "slučajno bio u društvu" Ardijana koji je u tramvaju ubio jednog Albanca s Kosova (28) i ranio žrtvinog brata (25).

Za osumnjičenim Ardijanom J. raspisana je međunarodna potjernica, a trag se gubi čak i njegovom bratu i djeci! Policija pretpostavlja da je Ardijan pobjegao na Kosovo i da se tamo krije u planinama. Inače, Ardijan J. je poznat i Policiji Kosova jer je tamo pucao u dvije osobe.
Obračun mafijaša
Iako je brat ubijenog Kosovara rekao inspektorima da je riječ o krvnoj osveti, austrijski mediji, ali i policija, ne isključuju mogućnost da je u ovom slučaju riječ o obračunu mafijaša s Kosova.
U prisustvu advokata Tima Gerersdorfera, 30-godišnjak je policajcima rekao da je poslije ubistva bio uplašen i da se od nedjelje skrivao u parkovima čekajući da mu se advokat vrati sa odmora. Poslije saslušanja je protiv njega podnijeta prijava, a 30-godišnjak, koji ima građevinsku firmu i živi u Beču, pušten je na slobodu.
Tokom saslušanja 30-godišnjak je rekao da Ardijana poznaje površno i da su u nedjelju uveče slučajno naišli na braću. Između Ardijana i njegovih zemljaka je došlo do žestoke svađe zbog problema s kojim Ardijanov prijatelj nije bio upoznat.
- Video-snimak kamere za nadzor u tramvaju pokazuje da moj štićenik pokušava da smiri troje posvađanih muškaraca. Čak je predložio da svi izađu iz tramvaja da ne bi smetali ostalim putnicima - prenio je advokat Gerersdorfer.