Upucana braća, jedan preminuo u bolnici!

Albanac sa Kosova, star 28 godina, poginuo je, a njegov brat (25) i slučajna prolaznica (19) ranjeni su u sinoćnoj pucnajvi u Beču. Prema izjavama svjedoka, pucnjavi je prethodila žestoka rasprava četvorice muškaraca u tramvaju u Rudolfsheimu, na kako su posvjedočili putnici, "stranom jeziku".

Rasprava se zatim nastavila na ulici gdje je i došlo do pucnjave. Prema prvim informacijama, učesnici ovog događaja bila su dvojica braće sa Kosova koja su u Austriji podnijela zahtjev za azil i dvojica napadača koja su u njih poslije kraće svađe ispalila četiri hica. Prema nezvaničnim infirmacijama, riječ je takođe o Albancima sa Kosova za kojima policija intenzivno traga, prenosi portal "heute.at".

Bečka hitna pomoć je 28-godišnjeg Albanca u bolnicu odvezla sa ranama u predjelu grudi i stomaka, on je hitno operisan, ali je rano jutros preminuo. Njegov brat pogođen je u nadlakticu i ima prelom obje ruke. Djevojku koja se tu slučajno zadesila metak je pogodio u potkolenicu.

Na lice mjesta sinoć je došao i portparol bečke policije Thomas Keiblinger. On je izjavio da je spor eskalirao oko 20:30 sati, a u pucnjavi je oštećen i jedan disk tramvaja. Povod ovog obračuna još nije poznat, a policija traga za dvojicom Albanaca koji su pucali.