Sumnja se da su ubistvo pripadnika Policije Kosova Shemsi Gashija naručili njegovi rođaci sa kojima je ima spor oko imovine vrijedne oko million eura, piše danas dnevni list "Koha ditore".

"Sumnja se da su Ramadan, Mujë, Agron i Adonis Gashi, koji su uhapšeni na dan ubistva angažovali dva pripadnika kriminalne grupe 'Bregu group' da izvrše ubistvo za simboličnu sumu novca", piše Koha ditore.
Prema tom sporazumu Vesel Gjina i Kujtim Bejiqi su postavili zasjedu i ubili oko 7.00 sati Shemsi Gashija starog 61 godine, pripadnika Policije Kosova, koji je radio na istragama privrednog kriminala i korupcije.
Ubistvo su Gjina i Bijiqi odmah priznali čim su uhapšeni u petak, kada su se i suočili sa dokazima - video snimkom iz kamere u jednoj privatnoj kući.
Oni su policiji dali sve informacije o njihovom angažovanju od strane porodice Gashi, koja je sa sada ubijenim rođakom Shemsi Gashijem imala spor oko posjeda od 40 ari u Bolničkom naselju u Prištini, čija se vrijednost procjenjuje na oko million eura.