Policija radi na slučaju

21-godišnji mladić iz Tirane je napustio svoju suprugu, godinu dana mlađu od njega, i pobjegao iz Albanije zajedno sa njenom 18-godišnjom sestrom.

Događaj je juče prijavila L.A., 20-godišnjakinja stanovnica Tirane, prenosi noa.al citiravši službene izvore iz regionalne policije u Tirani.

Njegova supruga je podigla optužnicu 4. novembra 2014. godine, da je njen suprug L.M. 21-godišnjak, stanovnik Tirane, poveo sa sobom njenu 18-godišnju sestru V.A., stanovnicu Tirane, te da su zajedno otišli na Kosovo, s ciljem da se ona bavi prostitucijom.

Policija je saopštila je danas, da je započela krivični postupak i radi na hvatanju albanskog državljanina L.M.

Na osnovu dosadašnje istrage proizilazi da je 20-godišnjakinja, pripadnica egipatske zajednice u Tirani, optužila svojeg supruga da je oteo njenu sestru i primorao je na prostituciju.

Iz policije su rekli da se pretpostavlja da se 18-godišnja djevojka sada nalazi u Švicarskoj zajedno sa suprugom  svoje sestre.

Istraga je pokazala da je 21-godišnjak napustio svoju ženu zbog svastike, ali negira da je svastiku silom tjerao na prostituciju.

Iz Policije kažu da pokušavaju da uhapse 21-godišnjaka koji se tereti za krivično djelo po članu 110/a Krivičnog zakona Albanije.