Pokušali da ilegalno uđu u Englesku

Pokušaj da se ilegalno uđe u Englesku za boljim životom, dovela je do smrti dvoje mladih Albanaca. Jedan dječak i jedna djevojčica su tragično izgubili život kada se kamion u kome su ilegalno putovali odjednom zapalio.

Pokušaj da se ilegalno uđe u Englesku za boljim životom, dovela je do smrti dvoje mladih Albanaca. Jedan dječak i jedna djevojčica su tragično izgubili život kada se kamion u kome su ilegalno putovali iznenada zapalio. Na osnovu prvobitnih nalaza, saznaje se da je požar izbio zbog nepromišljenog bacanja cigarete, što je dovelo do tragedije, prenosi portal "shqiptarja.com".

Vijest, koju su u slikama i video snimcima, objavili francusku mediji, šokirala je ovdašnju javnost. Slučaj se desio u srijedu navečer na granici između Francuske i Engleske i bez obzira što je kamion u potpunosti bio u plamenu, žrtve su identifikovane kao Albanci.

Radi se o 25-godišnjoj Erindi Kacorri, koji je porijeklom iz Rrëshena, Albanija. Ona se u kamionu nalazila sa bratom od ujka svoga vjerenika, Rexhom Myzarajem, s kojim je trebala ilegalno preći u Englesku kako bi se sastala sa svojim vjerenikom, mladićem porijeklom iz Tropoje.



Prema pisanju medija, kamionom je upravljao poljski državljanin i oni su se iz Poljske uputili prema Engleskoj. Kamion se zapalio na trajektnom terminalu ispred gradića Dunkerque.

Ove dvije žrtve su posljednje na listi azilanata koje su izgubile život u potrazi za boljim životom u zemljama Zapadne Evrope.