Britanija u šoku

Djevojčica, koju su policajci pronašli u Blekburnu, kaže da bi prije ostala sa sadašnjim zlostavljačem nego što bi se vratila majci!

Trinaestogodišnja pobjegulja od kuće ispričala je policajcima koji su je našli da je dosad imala "50 momaka" i da bi radije ostala s muškarcem kod kog je pobjegla nego što bi se vratila kući!

Neidentifikovana djevojčica privedena je u policijsku stanicu u Blekburnu, na sjeveru Engleske, a razgovor s njom, kojeg se domogla televizija Sky News, šokirao je naciju, koja je već potresena nedavnim otkrićem da su organizovane grupe imigranata s Bliskog istoka i iz Azije terorisale i seksualno zlostavljale stotine djevojčica i mladih djevojaka.

Rotherham  i Rochdale su samo neki od gradova gdje su otkrivene bande koje su godinama seksualno iskorišćavale djevojke i djevojčice iako su za to znali svi, uključujući lokalnu policiju.

U tom svijetlu, izjava ove 13-godišnjakinje probudila je sumnje da postoje organizacije koje iskorišćavaju djevojčice kao što je ona.

Detektiv ju je u jednom trenutku pitao da li je poljubila nekoga i da li joj je to bio prvi poljubac u životu.

"Ne", odgovara mala i dodaje da je već imala "oko 50" momaka i da bi radije ostala s ovim s kojim je sad nego da ide kući. Kad ju je detektivn pitao zašto, ona je odgovorila kontrapitanjem: "Da li biste vi išli kući kad bi vas tamo čekala majka koja će odmah početi da viče i vjerovatno vam opaliti šamar?"

"Tretiraju me kao g..., želim da se povredim i stalno razmišljam da se ubijem", priznalo je dijete. Na kraju, kad je detektiv pita da li bi zaista digla ruku na sebe, djevojčica priznaje da joj nije stalo ni do čega.

"Baš me briga, želim da izađem i ubijem se", kazala je na kraju.