Čeka se zvanična potvrda

Za sada još ne možemo sa sigurnošću da potvrdimo da li je jedna od učenica izgubila život, ali mogu da potvrdim da su roditelji jedne od njih dobili informaciju da im je dijete poginulo, rekao je portparol MUP...

Austrijski mediji objavili su vijest da je jedna od bosanskih učenica koje su 10. aprila pobjegle u Siriju i udale se za teroriste navodno poginula u sukobima u ovoj zemlji. Austrijska policija još uvijek ne može sa sigurnošću da potvrdi ove medijske navode, ali je saopštila da je došla do sličnih informacija.

Medijima nije saopšteno da li se radi o Samri Kešinović (16) ili Sabini Selimović (15). Aleksander Marakovic (Alexander Marakovits), portparol Ministarstva unutrašnjih poslova, potvrdio je salcburškom listu "Salzburger Nachrichten“ postojanje ovih informacija.

"Mi smo takođe dobili ove informacije i trenutno pokušavamo da utvrdimo da li su istinite. Za sada još ne možemo sa sigurnošću da potvrdimo da li je jedna od učenica izgubila život, ali mogu da potvrdim da su roditelji jedne od njih dobili informaciju da im je dijete poginulo“, rekao je Marakovic.

Konrad Kogler, generalni direktor agencije za javnu bezbjednost, ORF-u je takođe potvrdio da informacija postoji, ali još uvijek nije potvrđena.

Podsjetimo, Samra Kešinović i Sabina Selimović pobjegle su 10. aprila iz roditeljskog doma i iz Beča se najprije uputile u turski grad Adanu, na granici sa Sirijom. Odatle su prešle u Siriju, gdje su se priključile džihadistima.

Prema potvrđenim informacijama djevojčice su se udale za islamske teroriste, a jednom mjesečno su imale dopuštenje da se kratko jave porodicama.